Natriumklorid ger ohälsa! |
|||||
|
Salt ger OHÄLSA !Sammanställning av Thorleif Sand, Syftet med detta dokument är att
använda traditionella (medicinska och vetenskapliga) kunskaper, för att
förstå de många negativa hälsoeffekter orsakad av salt (=koksalt, natriumklorid, havssalt
eller bergssalt)! 1. Citat ur olika vetenskapliga studier (tidningar & böcker).Dr Fedon Linberg
skriver om salt Mindre salt och mer kalium hjälper hjärtat!Salt nämns ofta som
en orsak till högt blodtryck. För mycket salt påverkar produktionen av
hormonet aldosteron och kortisol i binjurarna. Njurarna behåller mer vätska och
kroppen gör sig istället av med kalium. Eftersom kalium är
blodtryckssänkande höjer saltet trycket........ Dr Fedon Linberg skriver mer om snabba kolhydrater i sin bok ”GI metoden” Slut citat ur Hemmets Veckotidning. Nedan kan du läsa; Redan 1933 kunde man i läkarböcker läsa om hur skadligt det var med salt och kolhydrater. Man kallade det för, Specialämnessvält och materialhunger Meta-analys: kaliumtillskott sänker högt blodtryckEn meta-analys som
omfattar 33 randomiserade kontrollerade undersökningar med tillsammans
mer än 2 600 deltagare tyder på att lågt kaliumintag kan spela en
viktig roll för uppkomsten av högt blodtryck. Enligt analysen kan
kaliumtillskott sänka det systoliska blodtrycket med i genomsnitt 3,11
mm Hg och det diastoliska med 1,97 mm Hg. Denna text ovan, gick att läsa under KORTKLIPPT (sid 2386) i Text som bl.a. är presenterad i tidningen Råd & Rön, 7 juni 2005 För mycket salt i färdigmat6 000 svenskar skulle inte dö av stroke eller hjärtinfarkt varje år, om vi åt hälften så mycket salt. Vi bör inte äta mer än högst 5-6 gram salt per
dag, om vi ska hålla oss friska och leva länge. Om vi har ett högre
saltintag ökar risken för högt blodtryck och hjärt- och kärlsjukdomar
som vi kan dö i förtid av. Studie gjord av professor Lena Hulthén,
Göteborgs universitet och presenterades vid ett seminarium ... Undersökningen påvisade att det är mat som innehåller mycket salt som vi skall undvika, såsom bröd (köpt matbröd innehåller mycket salt), samt snabbmat och charkvaror. Text ur, Svenska Dagbladet 2004-07-22 Salt ökar risken för hjärtinfarkt !Visst spelar saltet en viktig roll för att få
förhöjt blodtryck. Det är svaret på en decennielång hälsodispyt visar
en ny stor utvärdering. Ju mindre salt, desto större effekt för att
minska risken för slaganfall, hjärtattacker och hjärtsvikt är budskapet. Det för många förmodligen uppseendeväckande
slutsatsen drar en forskargrupp vid det berömda Cochrane-biblioteket, det ledande
internationella nätverk som utvärderar internationell medicinsk
forskning. Vid stress
produceras ofta för mycket aldosteron. Då kvarhålls mera salt i kroppen
(natriumretention) och blodtrycket stiger.
[Ref. 2, sidan 128. I boken NATURLIGA LÄKEMEDEL, Salt har sedan långt tillbaka varit en värdefull handelsvara...... Men mest skriver han om hur vi skall behålla hälsan, och hur viktigt det är att vi dricker tillräckligt med vatten, men då skriver han; VARNING Slut citat ur boken NATURLIGA LÄKEMEDEL, av dr Shealy. Att salt ger ohälsa skrev Einar Sjövall redan
om 1933, i en bok i Albert Bonniers serie Text från sidan 34 I första hand hava
dessa sjukdomar ställts i beroende av kostens otillräcklighet överhuvud; Från sidan 33.
läser man att det är: Sidan 34 : Socialstyrelsen skriver om Protein
och Energiundernäring (PEM) (Protein- & Energy
Malnutrition) Se min sammanställning PEM. Dr
Jarvis, skriver i boken FOLKMEDICIN. Nedanstående text var rubriken på
en artikeln i, "Farmor giftmördade barnbarn", med natrium-klorid !Farmor ska i smyg ha hällt två koppar salt i
barnbarnets vällingpulver. Ovetande rörde barnets mor ihop den dödliga
vällingen och gav den till det fem veckor gamla barnet. Den lilla
flickan drabbades av kramper och avled. Dödsorsaken fastställdes senare
till uppsvälld hjärna, orsakad av en kraftig överdos av natrium. Slut citat ur Aftonbladet Koksaltförgiftning kände man till redan på 30-talet !Detta går att läsa på min hemsida: Slut citat ur texten om Dr Gersons saltfria diet LIVSMEDELSVERKET skriver om natriuminnehåll De vanligaste källorna (exklusive
salt tillsatt vid matbordet m. m.) enligt undersökningen Riksmaten är
1997-98. LIVSMEDELSVERKET skriver om natriuminnehåll Se en tabell över de vanligaste livsmedlens
natriuminnehåll (gram/100 gram). Slut citat från LIVSMEDELSVERKET Dr Jarvis, skriver i hur viktigt det är med kalium - natriumbalansen. Alla som vill få ut det mesta möjliga av livet, måste lära sig att kontrollera sin egen kalium - natriumbalans. I kapitel 8, Slut citat ur FOLKMEDICIN, referens 11. Läkaren
Mathias Raths informerar om följande på sin hemsida. Jag översätter; Slut citat ur ”alkalizeforhealth.net” En reflexion och diskussionsunderlag kommer efter referenserna. |
|
|||
Referenser: |
|||||
|
01. |
Vitaminrevolutionen,
av läkaren och forskaren Dr Knut T. Flytlie. |
|
||
Naturvägen
till hälsa, ISBN 91-7338-000-8, tryckt 1974. |
|||||
Läkarboken,
Bokförlaget Forum 1977. ISBN91-06592-0 |
|||||
Medicinsk
fysiologi, av Åke C Hjalmarson. Andra upplagan 1979 |
|||||
05. |
Basallergiboken,
"Nu räcker det", av Ursula Jonson |
||||
06. |
DAGENS
MEDICIN, Nr 1-3 Tisdag 15 januari 2002 säger följande : |
||||
08. |
Vitaminbibeln,
av Earl Mindel, Pharm.B, R.Ph., Ph.D. |
||||
FOLKMEDICIN, av
läkaren och Medicine doktor D.C. Jarvis (1881-1945) |
|||||
Om näring och
kosttillskott. Kommentar: Han var först veterinär och lärde sig att man måste ge djuren kosttillskott (vitaminer och mineraler) för att det skall vara lönsamt med djuruppfödning. Citat: ”Under en period av 12 år gjorde jag 17500 obduktioner på 445 olika djurarter och 3000 människor som bodde nära zoo och utsattes för samma luftföroreningar. Det jag kom fram till är detta; i varje djur och människa som dör av s.k. naturliga orsaker dör av näringsbrist. Är inte detta fantastiskt? Alla dör av näringsbrist och vi kan dokumentera det genom obduktionen både kemiskt och biokemiskt och genom det jag såg själv etc. Jag skrev 15 vetenskapliga artiklar, medarbetade i 8 böcker och skrev en själv i undervisningssyfte. Jag var med i tv, jag förekom i 1700 olika tidningsartiklar, jag medverkade i magasin, massor av lokala TV-program, men ingen var intresserad av näring på 60-talet. Då satte jag mig på skolbänken igen och blev läkare. Nu kunde jag använda mig av allt jag lärt mig på veterinärsutbildningen och mina människopatienter. Till min förtjusning fungerade det. Om ni bara tar till er 10 % av det jag skrivit kommer det att bespara er en hel del elände och mycket pengar. Det kommer att ge er ytterligare många friska år i ert liv. Människans genetiska potential är att hon kan leva tills hon är 130 – 140 år!” |
|||||
HUR
SJUKDOMMAR UPPSTÅR OCH YTRRAR SIG |
|||||
20. |
Farmakologi, av Håkan Rydin och Berit Magaard För grund och vidareutbildning av sjuksköterskor samt, annan medicinsk och högskoleutbildning. Liber Läromedel Stockholm 1979 . ISBN 91-40-10199-1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Esselte, Hertzog, Nacka 1979 797057 |
||||
Illustrerad uppslagsbok om |
|||||
25. |
Reviderad |
||||
Texten här nedan av Thorleif
Sand, får endast ses som ett utkast och underlag för vidare diskussion! 2. Utkast och diskussionsunderlag!Den som läst de ovanstående dokument inser
nog att vi inte "dör direkt" av salt (läs natriumklorid) men att en
mäng olika symtom uppstår p.g.a. kronisk förgiftning! 3. Nominerades till Nobelpriset.Dr Joel D. Wallach, har forskat på miljöförgiftade djur och människor, och nominerades till Nobelpriset i medicin 1991, samt är expert på näringslära. Han har skrivit 75 vetenskapliga artiklar och 8 läroböcker. Han summerar med följande: ”Under en period på 12 år gjorde jag 17500 obduktioner på djur och 3500 människor. Vad jag fann var följande: Varje människa och varje djur som dog av naturliga orsaker dog av näringsbrister.” Djuren och människorna obducerades av Wallach på uppdrag av NIH (National Health Institute), och han skulle i synnerhet leta efter djur (från de zoologiska trädgårdarna) som var extra känsliga för miljögifter. Både djuren och människorna hade levt i miljöbelastade storstadsmiljöer i USA.
4. Se till skadeverkningar av,
|
|||||
Läs mera om kosttillskott
|
|||||
|
|||||
|
Detta är en del av sammanställningen om
"Biologiska effekter av radio- och mikrovågor genom interaktion med
kemikalier och miljögifter". |
|
|||
|
|
|
|||
Åter till startsidan |
|||||
|